donderdag, 14 september 2017 09:10

Scheidsrechterlijke dwalingen ontnemen ons onze eerste punten Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Een nieuw seizoen, een nieuwe start in een nieuwe zaal. Vorig jaar is gebleken dat wij veel te goed waren voor de laagste divisie van Voetbal Vlaanderen dus werden we verplicht het op een iets hoger niveau te proberen. Gedaan met de walk over's en non-matchen op woensdagavond, er zal elke week geknokt moeten worden voor de punten. In onze eerste match speelden we tegen de Boca Juniors. Niet de echte uit Argentinië maar wel een allegaartje hoogbegaafde technische voetballertjes akomstig van het Kiel.

Vinnie was op prospectie voor onze teambuilding terwijl onze targetspits Bonné waakte over onze veiligheid in de Koekenstad. Kersverse aanwinst Yannick Van de Venne dropten we ineens in de selectie. De jonge verdediger komt over van ZVC Geetbets uit Geetbets. Jawel Geetbets, een gehucht niet veel groter als Lillo, gelegen in de schaduw van Leuven.

Iedereen stond gespannen en met veel vragen aan de aftrap. Ons zelfvertrouwen was weg na de bolwassing die we kregen vorige week in de beker, maar we begonnen volwassen aan de wedstrijd. Geduldig bouwden we aan aanval na aanval zonder al te veel in de problemen te komen. We drukten zelfs met momenten de bezoekers tegen het eigen doel maar grote kansen leverde dit momenteel nog niet op. De Boca Juniors loerden vooral op de counter en na 13 minuten straften ze dit ook genadeloos af, 0-1 een beetje tegen de gang van het spel in.

De leiding van de wedstrijd was tot daar aan toe niet om naar huis te schrijven. Kleine foutjes werden steeds in ons nadeel gefloten wat op het gemoed werkte van heel de ploeg. Even na het doelpunt was het hek helemaal van de dam. Dirk kon aan de zijlijn doorgaan maar werd met een drieste, maar wel correcte, sliding van de doelman van een doelpunt gehouden. In de verontwaardiging nadien floot ineens onze vriend een onrechtstreekse vrije trap net voor onze cirkel... god weet waarom!? De bezoekers profiteerden van dit voorval en schoten de 0-2 staalhard tegen de netten.

De frustraties tegenover de scheidsrechter namen alsmaar toe waardoor er vergeten werd te voetballen. Na 17 minuten stond de 0-3 al op het bord en leek et een start in mineur te worden. Onder impuls van de immer positieve Anthony Kets, of was het omdat zijn vader kwam kijken, begonnen we opnieuw te combineren en net voor de koffie konden Jiri toch nog de 1-3 op het bord zetten.

De Boca Juniors waren nog aan het slapen terwijl wij in de eerste seconden van de tweede helft de 2-3 tegen de netten trapten. Yannick met zijn voetballende vista zag Dirk alleen voor doel staan en die twijfelde niet en schoot de bal mooi tegen de touwen. Onze ref begon zich dan weer te profileren. Dalu werd op het middenveld gesandwiched maar we denken dat er juist een vliegske in de scheids zijn oog vloog want hij zag het weer niet... straf! Op de daaropvolgende tegenaanval kregen we de 2-4 te verwerken...furieus waren we. Jiri kreeg zijn tweede gele karton van het seizoen onder de neus geduwd en de goesting was helemaal weg bij heel de ploeg... met zo een scheids kan je nooit punten pakken.

Toch zette we er ons over en we begonnen de Boca Juniors helemaal weg te drukken. Anthony zijn volley belandde in het zijnet, Yannick kon alleen op de doelman afgaan maar zag zijn schot(je) net voorlangs gaan. Ondertussen werden nog talloze schoten afgeblokt en leek het niet te lukken. De bezoekers kwamen helemaal niet meer in stuk voor en werden enkel nog aangewezen op verdedigen. Jiri kon drie minuten voor tijd nog de 3-4 in het dak van het doel trappen en het geloof kwam helemaal terug.

In een dolle slotfase, met onze doelman uitspelende als een echte spelverdeler, schoot Dalu nog op de lat, Jiri op de doelman en kon Anthony net niet bij een voorzetschot en zo bleven we steken op een 3-4 nederlaag.

Jammer maar geen erg. Er zit muziek in ons ploegske maar de wedstrijd werd compleet kapot gefloten door de enorm slechte scheidsrechter die het allemaal niet meer wistToch nog even een hart onder de riem steken van de Boca Juniors voor hun voorbeeldig Fair Play gedrag. Volgende week spelen we om 22u in Merksem tegen Fuente De Luz, sprokkelen we daar onze eerste puntjes van het nieuwe seizoen? 
 

Read 2063 times Last modified on donderdag, 14 september 2017 09:29