woensdag, 05 september 2018 13:16

Kopje onder tegen Verzopen Talent! Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

September, de maand waarin de kinderen terug naar school gaan, de maand waarin we afscheid nemen van het mooie weer en grote vakanties, de maand waarin de herfst de kop opsteekt, maar vooral de maand dat de zaalvoetbalcompetitie terug begint! In het tussenseizoen zijn er tal van veranderingen gebeurd binnen onze club, daarover meer in één van onze andere nieuwsberichten later deze week.

In Park Spoor Noord mochten we het opnemen tegen 5de klasser Verzopen Talent in het kader van de Beker van Antwerpen (lees officiële oefenwedstrijden). Een allegaartje aan Polderse sterren die het tegen elkaar opneemt staat altijd garant voor vuurwerk en spektakel. Beide ploegen werden bevangen door de onmenselijke warmte die in de sporthal aanwezig was waardoor het tempo eerder zeer traag was. Foute passes, misverstanden, verkeerde controles, ... alles was aanwezig. 

Het duurde maar liefst vijf minuten vooraleer Anthony, voor het eerste dit seizoen, op de paal trapte. Op de aanval daaropvolgend had onze nieuwe doelman Koen geen verhaal tegen de bom van de thuisploeg. Even later scoorde Anthony dan toch. Op aangeven van Dimi stifte hij, subtiel en met gevoel, de gelijkmaker naast de rechtse paal binnen 1-1. Peter deed enkele minuten zijn bijnaam weer alle eer aan. "De Boem Van Berendrecht" trapte de bal staalhard voorbij de keeper waardoor we op een, weliswaar, gevleide 1-2 voorsprong kwamen. Nadien kende onze verdediging een dipje, Koen was vliegskes aant vangen en onze aanval was nergens. het ging razendsnel van 1-2 naar 4-2... we werden bij momenten helemaal zoek gespeeld. Jiri kon voor de koffie nog milderen tot 4-3, maar het moest beter, veel beter, in de tweede helft.

Om meer lengte te hebben in de zone van de waarheid werd beslist om Anthony en Koen van plaats te wisselen bij de rust. Dit bleek een gouden zet te zijn want de Talentjes kwam even niet onder de druk uit en Anthony hield, met enkele wonderbaarlijke saves, zijn netten alsnog proper. Toch moest hij zich gewonnen geven op een lage schuiver maar kort nadien dwong Peter een verdediger om een own goal te maken. Het vet was nadien wel degelijk van de soep. Van 5-4 ging het naar 9-5. Koen pikte zijn eerste doelpunt ooit in Geel-Blauwe loondienst mee en Peter scoorde zijn nog zijn tweede van avond. Maar de actie van de avond was toch op conto van onzen Bonné. Dit is gewoonweg niet onder woorden te brengen...vandaar dat we het filmpje hieronder hebben gezet.

Er werd verloren met 10-7 van een 5de klasser. Volgende week begint de competitie... en er is nog veel werk voor de boeg. Hopelijk kunnen we terug rekenen op Vinnie...want dit was wel de schakel die we mistten bij deze wedstrijd.

 

Read 1187 times Last modified on woensdag, 05 september 2018 14:18

Media