ZVC Racing Polder ID-Kaart

Algemene Info

Begin 2015 zaten enkele vrienden iets gezelligs te drinken tot er plots iemand afkwam met het idee om een zaalvoetbalclub op te richten. Na wat gelobby en informatie ingewonnen te hebben, is er besloten om er mee door te gaan en Racing Polder was geboren. We sloten ons aan bij de Koninklijke Vlaamse Voetbalbond en mochten starten in de vijfde afdeling van Antwerpen. Ons uitvalsbasis voor onze thuiswedstrijden te betwisten werd de sporthal ‘'t Centrum in Kapellen.

Ambities

Racing Polder is en blijft een vriendenclub. We spelen voor het plezier en vriendschap maar we zijn daarom niet minder ambitieus. Op korte termijn willen we promoveren naar de vierde afdeling. We willen ons ook vooral inzetten in community werking waarin we bijvoorbeeld al onze materialen bij de plaatselijke middenstand bestellen om de lokale economie te stimuleren. Racing Polder moet een begrip worden in de Polderse samenleving.

Naast het sportieve luik zijn wij ook actief op het ethische karakter van sport. We hebben onlangs een samenwerkingsakkoord gesloten met de gemeente Kapellen en Fedasil om regelmatig een wedstrijdje te organiseren met asielzoekende jongeren. Hiermee willen we ons steentje bijdragen om het integratieproces van deze jongeren te versnellen.

Afgelopen jaar heeft Racing Polder ook voor de eerste keer een kwis georganiseerd om mensen te betrekken bij onze club. We klonten af op 30 deelnemende ploegen en de reacties waren allemaal zeer positief. Volgend jaar breien we hier zonder meer een vervolg aan.

Het bestuur

Het bestuur bestaat uit voorzitter Jiri Van de Venne en secretaris Glenn De Nys. Jiri is in dagelijkse leven werkzaam bij Eandis en in het verenigingsleven heeft Jiri zijn strepen verdiend als bestuurslid van een Antwerp supportersclub waarin hij wekelijks bussen organiseerde om supporters veilig en wel op bestemming te krijgen.

Glenn daarentegen is een duizendpoot die in verschillende verenigingen zijn steentje bijdraagt of bijgedragen heeft. In het dagelijkse leven werkt hij bij DP World Antwerp maar in zijn vrije tijd is hij vooral met voetbal bezig. Zo was hij mede-eigenaar van een succesvolle voetbalwebsite, heeft hij er enkele jaren opzitten als bestuurder van een Antwerp supportersclub en is hij momenteel nog steeds voorzitter van een Rode Duivels fanclub.

Onze sponsors

In ons eerste seizoen hebben wij al enkele overeenkomsten met sponsors kunnen sluiten.

Antwerp Container Company, kortweg ACC, is een Container depot gelegen aan de rand van Zandvliet. ACC koopt en verkoopt vooral tweedehands zeecontainers.

Schoonheidsinstituut Mariposa is een eenmanszaak gelegen in hartje Zandvliet. De specialiste staat dagelijks ter beschikking voor uw mooier te doen voelen.

De financiële instelling Argenta draagt ook haar steentje bij bij onze club. Zakenkantoor Rust is er voor u uw kapitaal weg te zetten of voor een lening tegen de beste tarieven.

Animal Care Center is een dierenartsenpraktijk gelegen in Hoevenen. De vriendelijke dierenartsen zijn steeds bereikbaar voor uw lieftallige viervoeter.